• Načítám...
>

Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu

Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu. Do konce zbývá ještě kolem dvou desítek akcí. My jsme se na jednu z nich vydali do Jílového u Prahy, kde v místním parku proběhl jakýsi podvečerní minifestival.

Reklama

Takhle to třetí srpnový pátek vypadalo v parku za Regionálním muzeem v Jílovém u Prahy. Stovky lidí sem přilákal koncert kapely Jelen, který se uskutečnil v rámci projektu Středočeské kulturní léto.

,,Jedná se o více než pět desítek kulturních zážitků, které se odehrávají na krásných místech v našich příspěvkových organizacích. Jsou to zámky, hrady nebo dneska jsme v parku, takže jsou to zajímavá místa a zajímavé kulturní zážitky," řekl Václav Švenda (TOP 09), radní Středočeského kraje.

Do nich kraj letos investoval 4 miliony korun. Středočeši se tak v rámci Kulturního léta mohli těšit na celkem 50 akcí pořádaných ve spolupráci s krajskými institucemi. Od pozdního odpoledne se tak návštěvníky postupně plnil i park v Jílovém u Prahy.

,,Máme tady připravený hudební podvečer, kdy vystoupí teda jako hlavní tahák skupina Jelen a před ní tedy budou předkapely - je to Blues Roberta Slezáka a Vintage wine, takže je to takový podvečer, takový minifestival," doplnila Šárka Juřinová, ředitelka Regionálního muzea v Jílovém u Prahy.

anketa

"My jsme sem hlavně přišli samozřejmě na Jeleny a taky na pana Slezáka, který je vlastě učitelem našeho staršího syna na kytaru."

"Přišli jsme se bavit hlavně.”

“A na co se nejvíc těšíte?” 

“Na Jelena, to je jasný."

"My jsme na nich byli už na konopišti na koncertě a tak jsme to chtěli zopakovat."

Kapela navíc letos slaví desáté výročí od svého vzniku. Koncert v Jílovém u Prahy tak podle jejího frontmana byl výjimečný.

,,Tenhle koncert paradoxně je opravdu zvláštní, protože před námi hrál můj brácha s kapelou Vintage wine a před těmi deseti lety jeden z prvních koncertů, který jsme odehráli, byl jako předkapela na jejich koncertě v Praze ve Vagonu. Takže se to hezky otočilo za těch deset let a hrozně se těšíme, je tady krásný ten areál, nikdy jsme tu nebyli, tak doufáme, že se to všechno povede," popsal Jindra Polák, frontman kapely Jelen.

Tím ale Středočeské kulturní léto nekončí. Na programu ještě zbývají více než dvě desítky akcí. Informace o nich najde veřejnost na webových stránkách projektu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu