• Načítám...
>

Středočeský kraj dá 10 milionů na přivaděč vody na Úvalsku

Středočeský kraj přispěje na nový přivaděč pitné vody na Úvalsku u Prahy. Plánovaná síť má být dlouhá přes 6,3 kilometru, napojí se díky ní i nová odběrná místa. Krajští radní už dotaci schválili.

Reklama

Středočeský kraj přispěje na vybudování nového přivaděče pitné vody na Úvalsku u Prahy. Plánovaná síť potrubí má být dlouhá přes 6 kilometrů.

,,Ten přivaděč povede z Jiren do Úval, je to zhruba 6 kilometrů. Nové řešení je potřeba vzhledem k tomu, že současné technické řešení zásobení obyvatel pitnou vodou je nevyhovující a v případě nějaké poruchy nebo havárie by celá oblast mohla zůstat bez pitné vody," řekla radní Středočeského kraje, Jana Skopalíková (Piráti).

Nový vodovod má také rozšířit kapacitu vodovodního přivaděče z Káranského do Úval. Projekt má tak umožnit napojení nových obyvatel ve stále rozšiřujících se obcích.

,,Je potřeba napojovat stále více obyvatel, protože Praha-východ se zalidňuje. Kdyby se tento nový přivaděč nepostavil, tak by nebylo možné napojovat nové obce a nové obyvatele v této oblasti," doplnila Skopalíková.

Na dostavbu potrubí schválila Rada Středočeského kraje dotaci v celkové hodnotě 9 milionů 836 tisíc korun, což je 10 % z celkové částky projektu. Dotaci teď ale ještě bude muset schválit krajské zastupitelstvo.

,,My jako rada Středočeského kraje jsme se v loňském roce zavázali, že budeme přispívat na konkrétní opatření pro snížení negativních dopadů sucha nedostatku vody ve Středočeském kraji ve výši 10 %, maximálně však 10 milionů korun. A tento vodovodní přivaděč je právě jedno z těchto opatření," uvedla radní Středočeského kraje Skopalíková.

K předání stavby došlo letos na konci května. Hotovo by tak mělo být nejpozději do 12 měsíců, tedy do května příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu