• Načítám...
>

Záchranná služba ASČR oslavila 30 let existence

Záchranná služba asociace samaritánů České republiky slavila 30 let od jejich vzniku. Při této příležitosti ředitel záchranky ASČR ocenil za práci desítky dlouholetých zaměstnanců.

Reklama

Záchranné služby jsou celoplošně zřizovány kraji, proto jsou soukromé záchranky opravdu velmi ojedinělé. I přesto takovou máme a funguje už 30 let. Řeč je o záchranné službě ASČR Praha - západ.

"Mohu říci, že jsme vznikli jako jedna z prvních státních záchranných služeb v roce 1993, prošli jsme několika těžkými obdobími, naše místo bylo vždy ve Středočeském kraji, konktrétně na okrese Praha - západ a do budoucna bych si přál to samé, co jsme dělali do dnešního dne, to znamená pomáhat, zachraňovat ty, kteří to potřebují a kteří nám věří a kteří jsou v těch nejtěžších chvílích na nás závislí," řekl Milan Majer, ředitel záchranné služby ASČR Praha - západ.

"Asociace samaritánů záchranná služba Praha - západ obsluhuje 3 výjezdová stanoviště, která jsou součástí plánů plošného pokrytí, to znamená, že jsou zařazeny do toho našeho systému výjezdových stanovišť a je to výjezdové stanoviště Praha - Zbraslav, Davle, Mníšek pod Brdy a jsou napojeni na náš centrální dispečink a když pacient z těchto oblastí, z těchto míst potřebuje pomoci, tak tito pracovníci vyjíždí na pomoc pacientům," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Asociace samaritánů má přibližně 220 zaměstnanců a mnoho z nich při oslavě třicetin dostali ocenění.

"Naši zaměstnanci, kteří jsou u nás více jak 10 let, tak ti od nás dostali to ocenění, pak jsme oceňovali samozřejmě ty, kteří už bohužel nejsou mezi námi, ale významnou měrou se zasloužili v těch 30 letech o fungování naší organizace a pak jsme ocenili naše spolupracující organizace, jako je Krajský úřad Středočeského kraje a Zdravotnickou záchrannou službu Středočeského kraje, se kterou vedeme dlouhodobou úspěšnou spolupráci," řekl Milan Majer, ředitel záchranné služby ASČR Praha - západ..

Slavnostní událost byla v Kaiserštejnském paláci v Praze a kromě společenské zábavy nabídla i pohled do minulosti prostřednictvím videí a fotografií, které zmapovaly uplynulých 30 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu