• Načítám...
>

V Sedlčanech se bude očkovat už jen v nemocnici

Velkokapacitní očkovací centrum v Sedlčanech, které vzniklo v loňském roce za podpory Středočeského kraje a města Sedlčany, ukončilo svoji činnost. Vzhledem k dlouhodobě snižujícímu se zájmu byli v Kulturním domě Josefa Suka naočkováni poslední zájemci. V rámci závěrečného dne proběhlo také poděkování všem zaměstnancům, kteří chod centra zajišťovali.

Reklama

Velkokapacitní očkovací centrum v sedlčanském kulturní domě ukončilo svou činnost. V provozu bylo od 1. března 2021 a za dobu svého fungování zde bylo podáno téměř osmdesát pět tisíc dávek, z toho více jak šestnáct tisíc dávek posilujících.

"Končí očkovací místo v Sedlčanech v kulturním domě, ale očkování v Sedlčanech v žádném případě nekončí, stěhuje se do prostor nemocnice, tam kde jsme začínali v podstatě před rokem. Je to o tom, že zájem o očkování, tak jako v celé republice, tak samozřejmě i ve Středočeském kraji upadá nebo jde dolů. My ta očkovací místa vracíme zpátky přímo do zdravotnických zařízení. Jednak z důvodu logistiky, jednak z důvodu toho, aby personál nemusel docházet mimo prostory nemocnice a samozřejmě i využíváme personál pro jinou práci než je jenom očkování," říká radní Středočeského kraje Pavel Pavlík.

Svůj provoz upravují také další velkokapacitní očkovací centra ve středních Čechách. Pokud by však v budoucnu bylo opět třeba jejich provoz obnovit, je Středočeský kraj, podle radního Pavla Pavlíka, na tuto možnost připravený.

"Já říkám s oblibou, že jsme ve stejném režimu, jako na konci léta, kdy jsme v podstatě omezovali a utlumovali provoz očkovacích center a já jsem tenkrát říkal, že přecházíme do stand-by režimu. My jsme ve stejné situaci a ve stejné fázi i nyní. V podstatě v těch očkovacích centrech po celém Středočeském kraji umírňujeme provoz. Buď je to tím, že zkracujeme provozní dobu nebo tak jako tady v Sedlčanech se vracíme zpátky do nemocnic. Ale je to otázka několika málo dnů, kdy jsme schopni na ten vysokokapacitní provoz najet zpátky a pokud by ten zájem skutečně byl, tak si myslím, že není problém začít znovu," říká radní Pavel Pavlík.

Bližší informace o provozu jednotlivých očkovacích míst ve Středočeském kraji jsou k dispozici na krajském webu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu