• Načítám...
>

Pečovatelka roku 2021 je z Benátek nad Jizerou

Hrdiny všedních dnů jsou často velmi nenápadní lidé. Jednou takovou je i Alena Stinková, pečovatelka roku 2021. Své ocenění získala bezpochyby zaslouženě. Co je náplní jejího dne? Odpoví reportáž Marka Tereby.

Reklama

Pečovatelkou roku 2021 se stala Alena Stinková. Zaměstnankyně Městského centra komplexní péče v Benátkách nad Jizerou. 

„Ráno vstaneme, tady se sejdeme s kolegyněmi asi tak 20 minut před začátkem pracovní doby, domluvíme se, protože vždy ještě jedna jezdí večer. Takže večer, když je třeba u někoho nějaký problém, je mu špatně nebo něco, tak se vlastně domlouváme, co dál, u koho je jaký problém, nebo na co se máme zaměřit. Okolo té sedmé hodiny ráno vyrážíme každá do jiného terénu. Sem se znova vracíme tak kolem té desáté, půl jedenácté, kdy máme svačinu. Zapíšeme si vlastně všechno do počítače - to celé dopoledne. Zase prodiskutujeme, co kde bylo, pak se jezdí s obědy a poté to pokračuje dál ten celý den," řekla Alena Stinková, pečovatelka roku 2021.

Sympatickou a skromnou pečovatelku nominovala do soutěže ředitelka tamního centra komplexní péče.

„Ta volba byla velmi jednoduchá. Alenka pracuje více než 20 let v terénních pečovatelských službách. Začínala pod Mladou Boleslaví a následně přešla do Benátek nad Jizerou a ve své práci je perfektní a profesionální," řekla Monika Megličová, ředitelka Městského centra komplexní péče Benátky n. J.

„Já jsem velice rád za soutěž Pečovatelka roku. Nevnímám ji doslovně jakou soutěž, kdo je nejlepší. Pro mě je to spíše propagace celkově pečovatelské služby, která je velice důležitá," řekl Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

„Když vidíte ty lidi, kteří si sami nepomůžou a když jsou tak strašně vděční a jsou tak rádi, když tam někdo je a pomůže jim. A když vás ten člověk drží za ruku a vidíte, jak se mu potí oči a chce se jim brečet, nebo když jsou rádi, že tam jste a i ta rodina, když pak máme zpětnou vazbu od rodiny, že jsou rádi, že si mohli toho příbuzného nechat doma, že mohl dožít třeba doma a s naší pomocí, ne samozřejmě s mojí, ale s tím celým týmem, tak to je úplně úžasné," řekla Alena Stinková, pečovatelka roku 2021.

„Jo, je prima. Prima ženská," řekla paní Jaroslava, klientka pečovatelky Aleny Stinkové.

Myslím, že další důkazy toho, že se pečovatelkou roku stala správná osoba, nepotřebujeme. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu