• Načítám...
>

Středočeská záchranka bude mít nové sanitky

Patnáct nových sanitek pořídí v letošním a příštím roce středočeská záchranka. Celková hodnota projektu dosahuje k částce bezmála sto milionů korun, která zahrnuje již deset vozidel vysoutěžených v loňském roce. Velká část je financována z Integrovaného regionálního operačního programu REACT-EU.

Reklama

Středočeská zdravotnická záchranná služba chce během letošního a příštího roku pořídit dalších patnáct nových sanitek. Modernizaci vozového parku schválili krajští radní.

"V prvé řadě je potřeba říci, že jsme se zavázali, že budeme obnovovat vozový park a vůbec technické vybavení středočeské záchranné služby, a je to jeden z dílčích kroků k tomu, abychom tento cíl naplnili. V této tranši jsme schválili vypsání výběrového řízení na patnáct kusů nových sanitek. Jedná se o projekt, který je financovaný z rozpočtu REACT-EU. Už jsme z tohoto rozpočtu financovali nákup deseti sanitek, které by měly být v nejbližší době dodány, takže celkově z evropských peněz bude financováno dvacet pět nových vozidel," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Kraj zároveň připravuje výběrové řízení na další vozidla. Jejich nákup bude financován z investičního fondu středočeské záchranky.

"Z toho vyplývá, že budeme obnovovat nebo vyměňovat ta vozidla, která jsou už za zenitem. Mají buď hodně najeto nebo jsou stará. U nás je to spíš ten první případ, že mají najeto více jak třeba tři sta tisíc nebo čtyři sta tisíc kilometrů. A cíl je, abychom měli nová, bezpečná a co možná nejmodernější vozidla," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Nová vozidla budou samozřejmě splňovat všechny potřebné parametry pro práci při zásahu u pacientů. 

"Musí to splňovat veškeré předpisy pro záchranářské vozidlo, včetně vybavení, které je v souladu s platnou legislativou. Chceme, aby vozidla byla vybavena kamerovým systémem se záznamem o provozu vozidla," dodává náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

A nebudou chybět ani další bezpečnostní prvky, které ocení nejen zdravotnická posádka, ale zcela jistě i pacienti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu