• Načítám...
>

Kutná Hora byla další zastávkou výjezdu hejtmanky

Kutná Hora byla další zastávkou výjezdu hejtmanky a krajských radní. Při své návštěvě zavítali například do místního gymnázia, výrobního závodu na zpracování tabáku, ale i například do muzea stříbra. Závěr programu patřil setkání se starosty okolních obcí i občany.

Reklama

Středočeská hejtmanka zavítala spolu s krajskými radními do Kutné Hory. Právě v tomto městě byla naplánována další zastávka pravidelných výjezdů do regionu.

"Samozřejmě jsme byli celou dobu ve spojení se členy radnice. Byli jsme s nimi na pracovním obědě. Povídali jsme si o tom, co Kutnou Horu trápí, nebo naopak, co by potřebovali řešit a co plánují. Řešili jsme společně nějaké akce, které nás do budoucna čekají a podílíme se na nich společně," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

I při tomto výjezdu zavítala krajská delegace na několik míst. Celodenní program byl zahájen návštěvou Gymnázia Jiřího Ortena.

"Což je vlastně gymnázium, které zřizuje Středočeský kraj, velmi dobré gymnázium. A pak jsme také navštívili České muzeum stříbra v Kutné Hoře, což je příspěvková organizace kraje," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Nechyběla ani prohlídka Vlašského dvora nebo návštěva výrobního závodu na zpracování tabáku, který letos slaví dvousté výročí svého fungování v Kutné Hoře.

"Pro mě obecně jsou vždycky velmi zajímavé ty soukromé firmy nebo nadnárodní koncerny. Nebo prostě výrobní podniky nebo podniky jakéhokoliv druhu, které v těch regionech navštívíme, protože ta výroba je velmi zajímavá. I když mají třeba vědu, výzkum, tak je to velmi zajímavé. Máme ve středních Čechách obrovské množství velmi významných firem, které jsou ale významné nejenom regionálně, nejenom z hlediska České republiky, ale z hlediska Evropy nebo celého světa," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Závěr programu patřil tradičně setkání s občany i starosty okolních obcí. Těm přítomní zástupci kraje prezentovali novinky, které Středočeský kraj plánuje. A prostor byl i pro dotazy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu