• Načítám...
>

Zástupci kraje a příspěvkových organizací se sešli

Středočeský kraj uspořádal setkání s radními pro zástupce příspěvkových organizací. Těch dorazilo téměř tři sta a na programu bylo například financování nebo digitalizace. Nechybělo ani krátké školení týkající se portálu příspěvkových organizací.

Reklama

Již podruhé uspořádal Středočeský kraj setkání radních se zástupci příspěvkových organizací. Cílem akce bylo nejen vzájemné setkání, ale také školení a představení novinek.

"Máme tady ze zhruba tří set příspěvkových organizací dvě stě šedesát jedna ředitelů nebo ředitelek, což je velmi vysoké číslo. Jsem moc ráda, že se sešli, my to setkání děláme už podruhé. Dřív se nikdy takováto setkání nedělala, nicméně my máme pocit, že by se zaprvé měli znát i vzájemně a zadruhé, že je spousta agendy, kterou mají společnou, byť to jsou příspěvkové organizace z oblasti jak školství, tak sociální oblasti, zdravotnictví, kultury a tak dále. Na druhou stranu hospodaření kraje nebo změny, které jsou třeba v zadávání veřejných zakázek nebo různá podpora v oblasti personalistiky, jsou věci, které zajímají samozřejmě všechny," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Každý z radních si připravil krátkou prezentaci, která se týkala jeho gesce. Na programu tak byly nejen finance, ale také možný rozvoj či digitalizace.

"Je to vlastně taková nalejvárna, školení v příjemném prostředí, ale současně i setkání, abychom se vzájemně poznali a řekli si a vyměnili si zpětnou vazbu. A pak jako u setkání se starosty obcí je tady workshop, kdy tady mají jednotlivá zastavení jednotlivé odbory. Jsou tady zaměstnanci těch odborů a vedoucí odborů a příspěvkové organizace s nimi mohou řešit konkrétní problémy," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Asi nejčastější dotazy se týkaly portálu příspěvkových organizací, což je platforma pro lepší komunikaci s pracovníky krajského úřadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu