• Načítám...
>

Hejtmanka Pecková navštívila rodný Benešov

Středočeská hejtmanka společně se svou delegací navštívila své rodné město Benešov. Jejich první cesta směřovala do nemocnice Rudolfa a Stefanie. Dále do továrny na ocelové konstrukce BAEST Machines & Structures, pak zavítali do výrobny na zmrzlinu Pinko a závěrem absolvovali setkání s občany i starosty v místním gymplu.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje paní Petra Pecková se vydala společně se členy Rady Středočeského kraje na výjezd do Benešova. Jejich první kroky vedli do tamní nemocnice, kde je přivítal ředitel doktor Roman Mrva.

"No Benešov je město, kde jsem se narodila. Tady v té nemocnici jsem se narodila na porodnickém oddělení a žiji  tady nedaleko, takže je to nemocnice, která je vlastně propojena s celým mým životem, bych tak řekla," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Je to příjemné. Já jsem paní hejtmanku nepotkal dneska poprvé. Ona sem chodí k nám na návštěvu častěji a já si myslím, že prostě její zájem o nemocnici nebo vůbec o středočeské zdravotnictví a o to, co se tady děje, tak je prostě opravdu nevídané. A jako ty debaty jsou konstruktivní a myslím si, že prostě do budoucna se všichni mohou těšit na to, že vznikne nějaká dobrá spolupráce mezi krajem a námi," řekl Roman Mrva, ředitel, Nemocnice Rudolfa a Stefanie a.s..

"Byla jsem tady už o hodinu a půl dříve, protože sem teď docházím po úrazu kolene na rehabilitaci, do toho rehabilitačního centra, které je tady opravdu velmi skvělé. Takže tu nemocnici, která je vlastně moje spádová, znám velmi dobře," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Krajská delegace dále přijala pozvání na exkurzi od místní výrobny ocelových nádrží a konstrukcí. Poté zavítali do benešovské továrny na zmrzlinu Pinko.

"I v minulém roce jsem se s jejich výrobky setkala na různých akcích a vím, jak se snažili s obrovským úsilím proniknout na trh se svými skvělými zmrzlinami založenými opravdu čistě na přírodních složkách. Takže na to se těším, kam se posunuli za tu dobu. A jaké mají plány a vize," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Hejtmančin výjezd byl zakončen v benešovském gymnáziu v Husově ulici, kde se setkala se starosty i místními občany.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu