• Načítám...
>

U Kutné Hory dokončují výstavbu mostu přes Vrchlici

U Kutné Hory na vytížené silniční komunikaci I/2 se aktuálně dokončuje most vedoucí přes říčku Vrchlici mezi kutnohorskou městskou částí Malín a sousedním městysem Nové Dvory. Původní most musel jít kvůli špatnému technickému stavu k zemi a Ředitelství silnic a dálnic na jejich místě staví most zcela nový s předpokládanou životností okolo stovky let. Součástí projektu je i rekonstrukce přilehlých komunikací nebo vydláždění koryta říčky Vrchlice, aby voda nenarušovala usazené piloty mostní konstrukce. Práce budou dokončeny v srpnu, kdy zároveň skončí dopravní a rychlostní omezení.

Reklama

Na silniční komunikaci u Kutné Hory se v tuto chvíli intenzivně pracuje na dokončení výstavby nového mostu přes říčku Vrchlici, který je součástí vytížené komunikace I/2 mezi kutnohorskou městskou částí Malín a sousedním městysem Nové Dvory.

Jan Rýdl, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic: „Toto je dopravní páteř v této části Středočeského kraje, kde sice není dálnice, nicméně komunikace je velmi tranzitně využívána, a to nejenom v oblasti řekněme toho typického letního provozu - pátek, sobota, neděle, ale tady se jezdí hlavně ve všedních dnech, to znamená pondělní rána, ale i páteční odpoledne jsou zde velmi silná.“

Ředitelství silnic a dálnic buduje zcela nový most, přičemž ten původní byl postupně zdemolován a na jeho místě tak vzniká nová mostní konstrukce s technickou předpokládanou životností kolem stovky let. Práce přitom probíhají za plného provozu. Veškerá doprava v místě stavby je vedena obousměrně ve dvou pruzích po mostním provizoriu sníženou rychlostí maximálně 20 kilometrů v hodině. 

Jan Rýdl, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic: „A není to jenom o těchto dvou mostech tady u Kutné Hory. Když už něco děláme, tak to děláme pořádně a provádíme zde rekonstrukci i těch přilehlých komunikací, to znamená, že v srpnu, předpokládám podle projektu a podle harmonogramu, dáme za nějakých 77 milionů korun řidičům kompletně tento dopravní uzel k dispozici.“

Celá mostní konstrukce už je z větší části hotová, momentálně probíhá vázání ocelových výztuží, v plánu je dále betonáž, izolace stavby a nakonec i vybudování přechodových oblastí, tedy nájezdových ploch na most, které budou železobetonové se sklonem 10 %. Rovněž došlo k vydláždění koryta říčky Vrchlice, kterou most překlenuje, aby voda nepodemílala břehy, do kterých jsou usazeny piloty mostní konstrukce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu