• Načítám...
>

V Klíčanech můžete bloudit v kukuřičném labyrintu

Praha a okolí nabízí bezpočet nejrůznějších tipů na výlet. Mezi jeden z těch nejoriginálnějších a nejtradičnějších patří návštěva bludiště ve středočeské obci Klíčany nedaleko Prahy. Nejde o jen tak ledajaké bludiště, tohle bludiště je totiž v kukuřičném poli a překážky tak tvoří nekonečný zástup kukuřičných klasů. Délka trasy bludiště je přitom více než tři kilometry a kdybyste se na ní podívali ptačí perspektivou, rozeznali byste v ní mapu Slovenska. Bludiště je oblíbené hlavně mezi rodinami s dětmi, pro které je připraveno několik her a výzev, nechybí ani noční prohlídka se strašením.

Reklama

Nejrůznější bludiště a labyrinty bývají často velice oblíbeným místem turistických výletů. Jedno z těch nejoriginálnějších se nachází kousek od Prahy ve středočeské obci Klíčany. Nachází se totiž přímo v kukuřičném poli a pomyslné překážky tak tvoří tisíce kukuřičných klasů. 

"Letos už je to osmá sezona, kdy takhle po celé České republice jedeme nápad mých rodičů a vždy se oseje něco na pole a až ta kukuřice vyroste, je nějak vysoká, tak přijede traktůrek a podle navigace potom vyseká celé to bludiště," řekl Michal Janich - team leader Kukuřičáci.

Klíčanské bludiště přitom není zdaleka jediné kukuřičné bludiště v Česku. Na výběr je hned 15 unikátních bludišť na 14 místech po celé republice. 

"V Brně jsou dvě vedle sebe, takže to už je taková velká plocha a jsou různě po republice a na Moravě, na našich stránkách si vždy lidé mohou najít, kde přesně se nachází konkrétní bludiště, aby to pro ně bylo nejlepší a nejbližší," řekl Michal Janich - team leader Kukuřičáci.

Klíčanské bludiště má tvar Slovenska, měří více než 3 kilometry a orientovat se v něm dá pomocí informačních a edukačních cedulek. 

"Jinak jsou pořád všude cesty, takže lidé vědí, že tudy už cesta nevede, takže budou zkoušet někde dál, přinejhorším pořád je to jen kukuřice, takže vždy se dá někde vylézt," řekl Michal Janich - team leader Kukuřičáci.

Zájem o bludiště je u veřejnosti veliký, hlavně u rodin s dětmi, do bludiště totiž můžete klidně i s kočárkem a také se psem, ale pozor, pouze na vodítku, aby se vám ještě chudák někam nezaběhl. Divočáků se také naštěstí bát nemusíte, alespoň tedy ne v Klíčanech. A na ty, kteří do bludiště zavítají, čeká i poměrně zajímavý program včetně různých speciálních her a výzev. 

"Pořádáme noční bloudění, konkrétně tedy bude 5. srpna, když vyjde počasí a mohou sem přijít v nějakém kostýmu, masce, v čemkoliv nebo budou trošku jiné hry. V 9 večer se vždy začíná do 11 večer je to bez strašení a 11 potom nalítnou strašidla a už je to takové děsivější," řekl Michal Janich - team leader Kukuřičáci.

U bludiště takto přírodního typu samozřejmě nelze zaručit celoroční provoz a tomu odpovídá i provozní doba. Většinou se bludiště všem dobrodruhům otevře v polovině června a své pomyslné brány zavírá na konci září. Veškeré informace a seznam bludišť najdete na stránkách kukuřicáci.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu