• Načítám...
>

Vedení kraje pracuje na rozšíření mobilního signálu

Pokrytí signálem je ještě stále v různých koutech republiky problémem. Ve Středočeském kraji je to třeba obec Trnová. Vedení kraje se ale snaží situaci zlepšit.

Reklama

I přes to, že se v dnešní době dokážeme připojit k síti takzvaně páté generace, stále se najdou místa, kde není signál ani pro uskutečnění hlasového hovoru. Vedení Středočeského kraje se s tímto problémem snaží pracovat.

„Středočeský kraj uzavřel v červenci memorandum s Asociací mobilních operátorů, které říká, že budeme společně spolupracovat při tom, aby všechna místa ve Středočeském kraji, obce, zejména malé lokality, byly pokryty mobilním signálem," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

Vedení kraje řešilo s asociací právě problémy, které brání lepšímu pokrytí dotčených míst. Často se setkávají s tím, že zavést pokrytí do některých obcí je velmi nákladné a mobilním operátorům by se investice nevrátila. Velkým problémem také bývá prostor, kam stožár umístit. 

„Ono se to málo ví, ale často tím největším problémem rozvoje nebo nějakého masivnějšího rozvoje té telekomunikační infrastruktury jsou administrativní omezení a bariéry. Kdybychom to uvedli na nějakém konkrétním příkladu. Jste v obci, kde jsou oblasti, kde je třeba špatný mobilní signál. Člověk by si řekl, proč se tam nepostaví mobilní vysílač, ale na druhou stranu je tam zase třeba územní plán, který znemožňuje postavení telekomunikační věže," řekl Jiří Grund, prezident Asociace provozovatelů mobilních sítí. 

„Telekomunikační úřad nám poskytl seznam obcí, ve kterých naměřili nedostatek mobilního signálu. My právě tím, že získáme znalosti, proč pokrytí v tom či jiném místě na území Středočeského kraje není moc dobré, tak budeme moc přijímat opatření, která to zlepší," řekl Jakub Rejzek, místopředseda Výboru pro digitalizaci a chytrý kraj. 

Kraj by tak mohl umožnit operátorům stavět vysílače na krajských budovách či pozemcích. Cílem těchto jednání má být plné pokrytí, které by uspokojilo běžný život všech občanů v kraji. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu