• Načítám...
>

Běžci si užili desátý ročník Běhu míru Kladno-Lidice

Po dvouleté pauze způsobené koronavirovou pandemií se vrátil populární Běh míru Kladno-Lidice. Desátý ročník proběhl ve všech kategoriích, tedy atleti, senioři, děti, koloběžky a rodiče s kočárky na obvyklých trasách.

Reklama

Více než 200 běžců a běžkyň vyrazilo na oblíbený Běh míru Kladno-Lidice. Akci pořádá Krajská rada seniorů Středočeského kraje a letos šlo už o desátý ročník. 

"Běží se z několika míst. Atleti běží z gymnázia v Kladně, kde byly vězněny ženy a děti, než je odvedli do koncentračních táborů a na převýchovu. To jsou atleti, to je 8, 7 kilometrů. Pak jsou senioři, kteří chodí 3 kilometry z Hřebče a nakonec děti, které mají o 400 metrů kratší trasu," říká Miloslav Vajs, předseda Krajské rady seniorů Středočeského kraje.

"Já jsem rád, že se desátý ročník konal v plné síle, protože v době covidu muselo být omezeno i sportování a vím, že místní nadšenci pořádali i tak Běh míru v omezeném počtu. Dneska je tady zase přes 200 lidí a jsem z toho nadšený. Ta atmosféra je vynikající," komentuje Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Cíl se nacházel u Růžového sadu v Lidicích. I přes vysoké teploty, které o víkendu panovaly, všichni sportovci předvedli obdivuhodné výkony. 

"Běželo se v pohodě. Až na to vedro to byla úplně v pohodě cesta. Podle mě to byl super zážitek a doporučuji na příští rok."

"Náročné, protože je moc velké teplo, ale jinak trať je krásná."

"Teď jsem si to prošla s holemi, takže příští rok natrénuji, abych to i běžela. Ty dva roky, kdy jsem ležela na gauči, byly přeci jen znát."

"Kdybych neměl pracovní povinnosti, kdy mám předávat ceny, tak bych samozřejmě velice rád běžel. Netajím se tím, že jsem v minulosti býval poměrně velký sportovec. Takže určitě je to výzva. Možná, že se na příští rok domluvíme, že bych oželil předávání cen a vyrazil bych ve sportovním," dodává Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Na vítěze čekaly poháry hejtmanky Středočeského kraje. Všichni zúčastnění si ale z akce odnášeli hlavně skvělý sportovní zážitek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu